Razvojna agencija Žepče uspješno je provela ciklus obuka u okviru 4. Start up akademije Žepče 2022. godine za 20 polaznika, koja obuhvata teoretski dio predavanja nakon čega slijedi individualni rad na biznis planovima s odabranim polaznicima.

Prijava za 4. Start up akademiju Žepče 2022. trajala je od 01.02. do 21.02.2022. godine, a prijavit su se mogli nezaposlene osobe (žene, mladi), vlasnici poduzeća do 3 godine starosti, te zaposlene osobe, koje u budućnosti žele pokrenuti vlastiti posao s područja općina Žepče, Maglaj, Usora i grada Zavidovići.

Od 21.03. do 28.03.2022. godine, kroz pet dana rada sa eminentnim stručnjacima iz područja poduzetništva polaznici su imali priliku da usvoje osnovna znanja potrebna za zapošljavanje/ samozapošljavanje, dobiju savjete za buduće poslovanje i oni najbolji da zajedno s mentorom naprave vlastiti biznis plan.

Sa polaznicima je rađeno i u okviru modula: “Razvoj poslovne ideje (Izrada poslovnog plana biznisa)”, “Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva i financijska izvješća, “Prodaja i prodajne vještine” i “Digitalni marketing i društveni mediji”.

Predavači na ovogodišnjoj akademiji su bili: mr. oec. Almir Paočić, dipl. ecc. Emir Ganibegović, prof. dr. Almir Peštek i dipl. oec. Josipa Jurić (više o predavačima možete pročitati na linku).

Start up akademiju RAŽ podržava Ministarstvo za privredu ZDK.

Uskoro će biti upriličena dodjela certifikata za one polaznike koji su uspješno završili radne zadatke u okviru modula obuke.

Razvojna agencija Žepče nastavit će sa pružanjem podrške start up poduzetnicima kroz pronalaženje financijskih sredstava za osnivanje i pokretanje vlastitih biznisa tako i kroz stručnu i tehničku pomoć tijekom godine dana inkubacije novih biznisa.

Prenosimo neke od izjava polaznika 4. Start up akademije Žepče 2022.

4. Start up akademija u organizaciji RAŽ mi je pomogla da još bolje formiram svoju poslovnu ideju kao i da se upoznam sa poslovnim svijetom i koracima oko pokretanja vlastitog biznisa. Vrlo kvalitetni predavači, kao i na svakoj edukaciji do sada, dali su sve od sebe da nam pomognu oko savladavanja znanja i vještina iz veoma opširne oblasti finansija i poslovanja. Ono što mi se posebno dopada je da i osoblje RAŽ-a i predavači ostavljaju mogućnost dodatne saradnje sa polaznicima kako bi bili od pomoći u realizaciji naših poslovnih ideja” (Arnel, Maglaj).

Pohvalio bi prije svega organizaciju cjelokupne akademije a zatim predavače. Informacije koje smo dobili su primjenjive u praksi i pomoći će mi pri osnivanju biznisu. Sve pohvale“ (Alen, Usora).

Zaista sam zadovoljna kompletnom organizacijom akademije, izborom predavača, tema i radom RAŽ-a. Predavači su se dotakli pravih, suštinskih kao i praktičnih stvari. Na ovoj akademiji sam usvojila nova znanja, a ujedno obnovila i već postojeće“ (Elma, Zavidovići).

Akademija je za mene bila jako poučna i naučila sam mnogo iz svijeta poduzetništva. Obzirom da sam u procesu pokretanja biznisa, sve naučeno na njoj ću nastojati izvršiti i u praksi i vjerujem da će mi sva usvojena znanja značiti za moj posao u budućnosti“ (Lidija, Žepče).

Ostale fotografije s  4. Start up akademije Žepče 2022. možete pogledati na sljedećem LINKU.

Prijave za 5. Start up akademiju Žepče 2023. godinu bit će moguće od studenog/novembra 2022. godine.