U ponedjeljak 21.03. počinje „4. Start up akademija“ 2022. čiji  je organizator Razvojna agencija Žepče-RAŽ.

Kroz pet dana rada sa eminentnim stručnjacima iz područja poduzetništva polaznici će imati priliku da usvoje osnovna znanja potrebna za zapošljavanje/samozapošljavanje, dobiju savjete za buduće poslovanje i uslugu mentora za one najbolje.

Ovogodišnja „4 Start up akademija RAŽ“  obuhvata teme:

  • Razvoj poslovne ideje (Izrada poslovnog plana biznisa)
  • Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva
  • Računovodstvo i financije
  • Prodaja i prodajne vještine
  • Digitalni marketing i društveni mediji

Prijava  je trajala od 01.02. do 21.02.2022. godine, a prijavit su se mogli nezaposlene osobe (žene, mladi), vlasnici poduzeća do 3 godine starosti, te zaposlene osobe, koje u budućnosti žele pokrenuti vlastiti posao s područja općina Žepče, Maglaj, Usora i grada Zavidovići.

Start up akademiju RAŽ podržava Ministarstvo za privredu ZDK.

U narednim danima vam donosimo više detalja i atmosfere sa Akademije.

Na web stranici https://akademija.razepce.com/ možete pročitati više o ovom programu.

Što kažu polaznici  „3. Start up akademije“?

„Start up akademija mi je bila odskočna daska u svijetu poduzetništva. Tokom akademije usvojila sam dosta novih i proširila već postojeća znanja iz poslovnog svijeta, dobila sam dosta informacija o pokretanju vlastitog biznisa, troškovima, pristupu klijentima i odabiru tržišta. Sudjelovanje na akademiji me ohrabrilo da postanem samostalna, nezavisna i poslovna žena“ (Samra Preldžić).

„Start up akademija mi je dosta pomogla oko informacija vezanih za otvaranje obrta. Na jednom mjestu smo mogli dobiti sve informacije od mentora koji su bili jako ljubazni. I jako sam zahvalan mentorima, a posebno Razvojnoj agenciji Žepče koja nam je sve to omogućila uz svoje jako ljubazne uposlenike“ (Ivan Marjanović).